Hoe gebruik ik een huiswerkplanner het beste?

Een huiswerkplanner kan ontzettend handig zijn om je tijd op een efficiënte manier in te delen, maar hij werkt alleen goed als je hem op de juiste manier gebruikt. Hieronder hebben we een kort stappenplan opgenomen die ingaat op het gebruik van de huiswerkplanner. Zo weet je zeker dat jij straks het maximale uit je nieuwe huiswerkplanner haalt.

In 3 stappen een huiswerkplanner gebruiken

Stap 1:
Kijk in je agenda of ander (digitaal) huiswerksysteem dat je gebruikt (bv. Magister). Noteer al je huiswerk en toetsen in de planner. Markeer de toetsen zodat ze extra opvallen!

(Tip! Controleer vanaf nu iedere dag of er nieuw huiswerk is bijgekomen en plan dit in)

Stap 2:
Plan het huiswerk een paar dagen voor de inleverdatum in, als dat mogelijk is natuurlijk. Moet het huiswerk dinsdag klaar zijn? Kijk dan of je het voor zaterdag of zondag kunt inplannen. Heb je veel opdrachten voor een bepaald vak? Verdeel het dan over meerdere dagen.

(Tip! Heb je een toets? Zorg er dan voor dat je ten minste vier herhaalmomenten opneemt in de planning)

Stap 3:
Maak het huiswerk dat voor die dag gepland staat. Streep het huiswerk dat klaar is door met een pen. Maak je gebruik van onze uitwisbare pen, dan kun je het gemaakte huiswerk uitgummen.

(Tip! Heb je nog geen uitwisbare pen? Schaf er dan eentje aan. Met een uitwisbare pen kun je namelijk makelijk schuiven in je planning als dat nodig is)

 

hoe gebruik je een huiswerkplanner

2 reacties op “Een huiswerkplanner gebruiken

  1. Tess zegt:

    Vorige week de huiswerkplanner voor mijn zoon besteld. Ik ben heel erg tevreden op de layout en de manier van werken met deze planner. Het advies was om alles te noteren met een uitwisbare pen (deze zat er bij wat zeker een pluspunt is) echter de bijgeleverde pen schreef oranje en is bijna niet leesbaar. Tevens zijn de bladzijden van glad materiaal waardoor het heel lang duurt voordat hij niet meer uitveegt. Ik gebruik zelf ook altijd uitwisbare pennen dus had zelf een blauwe van een ander merk en die werken beter. De toetsen kan je echter niet arceren met een marker want dan veeg je de tekst van de uitwisbare pen weer weg. Dit maar opgelost door om de tekst een vierkant te zetten ipv arceren. Al met al een super planner, makkelijk in gebruik maar als de bladzijden stroever waren geweest was hij perfect. De klantenservice van huiswerkhulpjes is ook geweldig. 4 dagen na de bestelling kreeg ik bericht van Postnl dat hij bezorgd zou zijn. Dit was echter niet het geval. Er werd direct een nieuwe opgestuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.